Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Hubs

()

Sorteren

Welke type fietsnaven zijn er?

De fietsnaaf is het centrale deel van de voor en achterwielen van uw fiets, die door de stangen met de wielrand wordt verbonden en waarmee de as is geïmplementeerd, waardoor het wiel soepel kan draaien op twee sets scharnierpunten. De beste fietsnaven zijn beschikbaar op Shimano , Sram , Specialized , Mavic , Tacx . Van deze merken kunt u ook de fietsnaafonderdelen kopen. Er zijn veel fietsnaafonderdelen van deze merken.

Soorten fietsnaven

Spoornaaf
Het unieke kenmerk van elke wielnaaf zijn de geavanceerde schroefdraad. De centrale schroefdraad waarmee de wielstangen of tandwielen zijn verbonden is vergelijkbaar met die van een vrijloopnaaf. Daarnaast dient een minder breed schroefdraadsegment als een unieke borgring. Dit is een zeer efficiënt type hub.

Flip Flop naaf
Ze worden ook wel dubbelzijdige naven genoemd. Ze hebben touwtjes aan beide kanten. De ene kant is gemaakt met schroefdraad van het spoortype, die een borgring heeft. De andere kant is gevormd met een wiel met één snelheid; er zijn vaak reguliere versies. Er zijn verschillende situaties waarin beide zijden natuurlijk schroefdraad hebben, maar deze zijn normaal gesproken zeer beperkt.

Conventionele vrijloopnaaf
Als u uw fiets met meerdere versnellingen wilt verbeteren tot een fiets met stijve versnelling door de achterste tandwielnaaf te gebruiken zoals een conventionele vrijloopnaaf met schroefdraad, komt dit waarschijnlijk omdat een stijf tandwiel er direct op zal worden bevestigd, maar het enige nadeel is het punt dat er geen vereiste voor de lock ring.



top