Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Reparatie

()

Sorteren

Wat u moet weten over fietsreparatie

Fietsonderhoud is een veelomvattend onderwerp, waaronder inspectie vóór de rit, het vastzetten van bouten, het controleren van de wielen en het reinigen of smeren van de belangrijkste fietsonderdelen om een soepele en leuke rit te maken. Een regelmatige afstelling houdt uw fiets veilig, duurzaam en stabiel op de weg. Om die reden zou elke fietser een basisgereedschapsset moeten hebben om mogelijke problemen en pech onderweg op te lossen.
Je fiets rijdt niet alleen op een pedaal, hij heeft ook een beetje extra zorg, wielenreparatie en smering nodig om in goede conditie te blijven. Je kent misschien niet alle remedies die je fiets nodig heeft om langer te blijven, maar je zult onderweg zeker genoeg wijsheid krijgen om hem in een goede staat te houden. Het enige dat u nodig heeft, is regelmatig onderhoud met hoogwaardige smeer en reinigingsproducten. Shimano , Sram , Specialized , Schwalbe en Vittoria bieden de beste producten voor het reinigen en onderhouden van fietsen.
Je hebt een fietsbandenpomp nodig met een ingebouwde manometer, bandenlichters, een bandenreparatieset, momentsleutel of gewone sleutel, reservebinnenbanden, een kettingpons en een paar extra bouten. Bovendien moet u ook de lagers van de naven, het balhoofd en de cranks van uw fiets controleren. Door een momentsleutel te gebruiken, kunt u voor elke rit eenvoudig controleren of uw crankbouten goed vast zitten.

top