Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Tank equalizers

()

Sortera

Vad är utjämning vid dykning?

Luftutjämnaren med manometer för dykning är tillverkad av ökat tryck 5000 psi slang och skapad för att balansera eller fylla en tank från andra tankar. En tankutjämnare vid dykning är en anordning som används för att balansera trycket mellan två tankar som är sammankopplade för ett dyk. När du dyker med två tankar är det viktigt att se till att trycket mellan dem är balanserat för att undvika potentiella problem såsom förlust av flytkontroll eller ökad risk för utrustningsfel.
Luftutjämnaren med en manometer för dykning kommer med en avluftningsventil för att enkelt separera och vara redo att hjälpa till att skapa din dykning säker. De märken som erbjuder luftutjämnare är Metalsub , Best Divers , Tecnomar , OMS . Equalizern är vanligtvis ansluten till förstastegsregulatorn i varje tank, som är den del av dykutrustningen som ansluter tanken till dykarens lufttillförsel.
Under ett dyk kan lufttrycket i varje tank variera beroende på faktorer som dykets djup och varaktighet, luftförbrukningens hastighet och andra variabler. Tankutjämnaren låter lufttrycket utjämnas mellan de två tankarna, vilket säkerställer att dykarens flytkontroll och lufttillförsel förblir stabila. Användningen av en tankutjämnare är särskilt viktig vid djupdyk eller långa dyk, där trycket i tankarna kan fluktuera avsevärt. Det kan också vara användbart för teknisk dykning där flera tankar används under längre perioder.
Det är viktigt för dykare att korrekt ställa in och använda en tankutjämnare för att säkerställa säker och bekväm dykning. Dykare bör följa tillverkarens instruktioner för installation och användning och regelbundet kontrollera equalizern och all annan dykutrustning för tecken på slitage eller skador.

top