Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Fish stringer

()

Sortera

Hur använder man fisksträngar för spjutgevär?

En fiskstringer för spjutgevär är en anordning som används för att säkra och transportera fångade fiskar under spjutfiske. Den är utformad för att hålla fisken i vattnet, vilket gör att dykaren kan fortsätta sitt dyk utan att bära fisken för hand. Fiskstringern består vanligtvis av en längd av slitstark kabel eller rep med en klämma eller spikfäste i ena änden.
Stringen är fäst vid spjutvapen eller dykarens utrustning, vilket ger en säker punkt för att hålla den fångade fisken. Klämman eller spetsen förs in genom fiskens gälar eller mun och ut på andra sidan, så att den förblir på plats. Detta gör att fisken kan förbli nedsänkt i vattnet, hålla den fräsch och förhindra att den tappas bort eller blir stulen. De märken som erbjuder fisksträngar för spjutvapen är Cressi , SEAC , Mares , Salvimar och Omer .

Använda en fiskstång

Följ dessa steg för att använda fisksträngar med spjutgevär:

Förbered fiskstringern : Se till att du har en fiskstringer med en säker klämma eller spikfäste. Fisksträngar är vanligtvis gjorda av hållbara material som rostfritt stål eller plastbelagd stålkabel.
Fäst stringern till din utrustning : Fäst fiskstringern till en avsedd fästpunkt på din spjutvapen. Vissa spjutvapen har dedikerade fästpunkter eller D ringar speciellt designade för stringerplacering. Om din spjutvapen inte har en avsedd fästpunkt kan du fästa stringern på en stadig del av spjutgeväret, såsom handtaget eller pipan.
Säkra fisken : Efter att ha spjut en fisk, ta tag i fisken ordentligt och för försiktigt in stringern genom dess gälar eller mun. Se till att spetsen eller klämman går genom båda gälarna eller munnen och ut på andra sidan.
Lås stringern : När stringern är genom fisken, säkra den för att förhindra att fisken lossnar. Detta kan göras genom att vrida stringern eller använda den inbyggda låsmekanismen, beroende på vilken typ av stringer du har. Se till att fisken är ordentligt fastsatt för att förhindra att den flyr eller glider av stringern.
Förvara fisken : Efter att ha fäst fisken i stringern kan du låta den hänga i vattnet eller fästa den på din dykflotta eller boj. Detta håller fisken i vattnet och hjälper till att bibehålla dess fräschör tills du avslutar ditt dyk.
Övervaka fisken : Kontrollera regelbundet fisken för att säkerställa att den förblir ordentligt fastsatt på stringern. Se till att stringern är ordentligt fastsatt och inte har lossnat under ditt dyk.
Ta bort fisken : När du är redo att avsluta ditt dyk, ta försiktigt bort fisken från stringern. Var försiktig så att du inte skadar fisken eller dig själv under processen.
Följ alltid lokala fiskebestämmelser och hållbara fiskemetoder när du använder fiskstång. Hantera och ta hand om all skördad fisk på rätt sätt för att minimera avfallet och säkerställa hållbarheten hos marina ekosystem.

top