Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Heltäckande ansiktsmasker

()

Hur väljer man en helmask för dykning?

En helmask för dykning är en typ av dykmask som täcker hela ansiktet, inklusive ögon, näsa och mun. Till skillnad från traditionella dykmasker som endast täcker ögon och näsa, ger helmasker ett större synfält och har en inbyggd regulator för att tillföra luft till dykaren. Köp från varumärkena Tecnomar och Ocean Reef
Att välja en helmask för dykning kräver noggrant övervägande för att säkerställa komfort, säkerhet och lämplighet för dina dykbehov. Här är några faktorer att tänka på när du väljer en helmask:

Passform och komfort : En korrekt passform är avgörande för en helmask . Leta efter en mask som finns i olika storlekar eller erbjuder justerbara remmar och spännen för att få en säker och bekväm passform i ansiktet. Tänk på formen på ditt ansikte, särskilt avståndet mellan näsryggen och hakan, eftersom detta kan påverka passformen.
Synfält : Välj en helmask som ger ett brett synfält. Leta efter en mask med ett stort fönster eller en lins som ger en klar och fri sikt över din omgivning under vattnet. Masken ska ge en utmärkt perifer vy, vilket förbättrar din totala dykupplevelse.
Kjolmaterial : Maskens kjol, som bildar en tätning mot ditt ansikte, ska vara gjord av högkvalitativt, allergivänligt silikon.
Silikon är bekvämt, hållbart och ger en pålitlig tätning som förhindrar att vatten kommer in i masken. Integrerad regulator : Vissa helmasker kommer med en integrerad regulator, vilket eliminerar behovet av ett separat munstycke och andrastegsregulator. Detta kan ge bekvämlighet och effektivisera din dykinställning. Se dock till att den integrerade regulatorn uppfyller branschstandarder och är lämplig för de djup och förhållanden där du planerar att dyka.
Kommunikationssystem: Helmasker ger ofta möjlighet till ett kommunikationssystem, vilket gör att dykare kan kommunicera under vattnet med sina kompisar eller dykteam. Om kommunikation är viktigt för dig, överväg en mask som är kompatibel med ett kommunikationssystem, eller välj en modell som innehåller en.
Synlighetsförbättringar : Vissa helmasker erbjuder ytterligare funktioner för att förbättra synligheten, till exempel anti dimmbeläggningar eller inbyggda avimningssystem. Dessa kan hjälpa till att förhindra imma och bibehålla tydlig sikt under hela dyket.
Rensningsventil : En avluftningsventil möjliggör enkel rengöring av vatten från masken utan att behöva ta bort den. Det är en användbar funktion, speciellt om vatten kommer in i masken under dyket. Leta efter en mask med ett effektivt och lättanvänt avluftningsventilsystem.
Hållbarhet och underhåll : Tänk på maskens hållbarhet och det lätta att underhålla. Leta efter masker gjorda av högkvalitativa material som tål dykningens påfrestningar och är lätta att rengöra och underhålla. Kontrollera om reservdelar, såsom remmar eller spännen, är lättillgängliga.
Kom ihåg att få ordentlig utbildning och bekanta dig med användning och underhåll av en helmask innan du använder den för dykning. Följ dessutom alla säkerhetsriktlinjer och standarder som fastställts av dykorganisationer och tillverkare för att säkerställa en säker och njutbar dykupplevelse.

top