Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Walkie talkies

()

Sorteren

Hoe een walkietalkie voor een motorfiets kiezen?

Een walkietalkie voor een motorfiets , ook wel motorintercomsysteem genoemd, is een communicatieapparaat waarmee rijders tijdens het rijden met elkaar kunnen communiceren. Het bestaat meestal uit twee eenheden die op de helmen van de berijders worden gemonteerd, met een microfoon en een luidspreker die tweerichtingscommunicatie mogelijk maken. De units zijn verbonden via Bluetooth technologie of via een bekabelde verbinding, en motorrijders kunnen met elkaar communiceren door simpelweg op een knop op het apparaat te drukken. Intercomsystemen voor motorfietsen kunnen ook functies bevatten zoals ruisonderdrukking, het afspelen van muziek en GPS navigatie. Ze worden vaak gebruikt door groepen motorrijders die onderweg verbonden willen blijven.

Satelliet Communicator

Satellietcommunicators werken door radiogolven te gebruiken om signalen naar de ontvanger te verzenden. De ontvanger vangt vervolgens die signalen op en registreert de informatie die uit die signalen komt. U kunt satellietcommunicators kopen van Garmin , Midland , Cobra , Motorola en Cobra Marine .

Walkie talkies

Walkietalkies zijn in de hand verplaatsbare apparaten die radiogolven gebruiken om draadloos te communiceren op een enkele frequentieband. Ze werden aanvankelijk tweerichtingsradio´s genoemd, maar omdat het punt dat ervoor zorgde dat ze zich onderscheidden van telefoons, het punt was dat je zowel kon lopen als praten op het exacte moment, evolueerden ze en werden ze opgevat als walkietalkies . De portofoons bevatten een zender en een antenne voor het verzenden en ontvangen van signalen en hebben een oplaadbare batterij.

Tips om walkietalkie voor een motorfiets te kiezen

Motorrijden vereist je volledige concentratie met zicht op de route en beide handen aan het stuur. Dit kan het een uitdaging maken om veilig te communiceren met behulp van een handheld gadget. Kies dus een walkietalkie met een geschikte headset, zodat u comfortabel kunt spreken.
Het bereik van de walkietalkie wordt groter wanneer u ze gebruikt om tussen motorfietsen te communiceren. Motorfietsen reizen snel en worden normaal gesproken gebruikt om meer dan 5 tot 10 mijl te rijden, kies daarom een walkietalkie die geschikt is voor transport over grotere afstanden.
Als u van plan bent een lange rit te maken, moet uw portofoon de hele periode opgeladen blijven. Als uw batterij van korte duur is, is dit erg irritant tijdens de reis, dus kies voor een walkietalkie met een lange levensduur.

top