Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Lichten

()

Sorteren

Wat te weten over motorverlichting?

Motorverlichting is een belangrijk veiligheidskenmerk dat motorrijders helpt de weg voor zich te zien en ze beter zichtbaar te maken voor andere automobilisten. Hier zijn enkele belangrijke dingen die u moet weten over motorverlichting:

Soorten lichten : motorfietsen hebben doorgaans drie soorten lichten: koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers. Koplampen worden gebruikt om de weg voor hen te verlichten en rijders te helpen bij weinig licht te zien. Achterlichten worden gebruikt om aan te geven wanneer de motorfiets vertraagt of stopt, en richtingaanwijzers worden gebruikt om aan te geven in welke richting de berijder wil draaien.
Lamptypes : Er zijn twee hoofdtypen motorfietslampen: halogeen en led. Halogeenlampen zijn goedkoper maar hebben een kortere levensduur en verbruiken meer energie dan LED lampen. LED lampen zijn in het begin duurder, maar hebben een langere levensduur en verbruiken minder energie, wat in de loop van de tijd kan besparen op brandstofkosten.
Helderheid : De helderheid van de lichten van een motorfiets wordt gemeten in lumen. Een hogere lumenwaarde betekent dat het licht helderder is en een groter gebied kan verlichten. Bij het selecteren van motorverlichting moeten rijders verlichting kiezen met een helderheidsclassificatie die aan hun behoeften voldoet.
Onderhoud: Motorverlichting moet regelmatig worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Lampen moeten worden vervangen zodra ze doorbranden en lenzen moeten worden schoongemaakt om vuil en puin te verwijderen dat hun effectiviteit kan verminderen.
Wettelijke vereisten: Motorverlichting is onderworpen aan wettelijke vereisten die per land en staat verschillen. Over het algemeen moeten motorfietsen werkende koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers hebben. In sommige gebieden zijn motorfietsen ook verplicht om extra verlichting te hebben, zoals dagrijverlichting.

Over het algemeen zijn motorlichten een belangrijk veiligheidskenmerk dat rijders serieus moeten nemen. Door het juiste type lamp te kiezen, ervoor te zorgen dat hun verlichting goed wordt onderhouden en te voldoen aan de wettelijke vereisten, kunnen berijders ervoor zorgen dat ze zichtbaar zijn voor andere automobilisten en de weg voor hen kunnen zien.
U wilt de klok rond op uw motor rijden. Maar als het daglicht eenmaal ondergaat, moet je je lichten aandoen. Als je de lichten niet aandoet, of als ze niet correct werken, breng je jezelf en je motor in gevaar. De motorverlichting is een van de belangrijkste onderdelen van je motor. Verlichting zal helpen om anderen te laten weten dat de motor dichtbij is. De merken die deze motorverlichting aanbieden zijn Puig , Rizoma , Sw motech , Polisport en Rtech .

top