Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Banden

()

Sorteren

Hoe motorbanden kiezen?

Het kiezen van de juiste motorbanden kan een grote impact hebben op je rijervaring, maar ook op je veiligheid op de weg. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van motorbanden :

Overweeg wat voor soort paardrijden je het vaakst doet. Ben je een sportieve rijder die graag de grenzen verlegt op bochtige wegen of een rijder die graag langeafstandstochten maakt? Verschillende soorten banden zijn ontworpen om beter te presteren onder verschillende omstandigheden.
Zorg ervoor dat u banden kiest die de juiste maat en pasvorm hebben voor uw motorfiets. Deze informatie is te vinden in de gebruikershandleiding van uw motorfiets of door een bandenmaattabel te raadplegen.
Je moet de soorten motorbanden kiezen. Als de wielen van uw motorfiets spaken hebben zoals een fiets, heeft u waarschijnlijk banden met een binnenband nodig, maar als uw motorfiets gegoten wielen heeft, gebruikt u waarschijnlijk tubeless banden.
Banden zijn meestal diagonaal of radiaal geconstrueerd. Radiaalbanden bieden een betere wegligging en stabiliteit bij hoge snelheden, terwijl diagonaalbanden mogelijk beter geschikt zijn voor zwaardere ladingen.
Een ander ding om te overwegen is loopvlak en patroon. Loopvlak is het gedeelte van de band dat in contact komt met de weg. De groeven die in dat loopvlak zijn uitgehouwen, bevatten het ontwerp. Sommige motorbanden hebben een loopvlak van 100 procent zonder patroon. Het loopvlak zorgt ervoor dat het werk gedaan wordt; op een wegband wordt alleen een patroon gemaakt om water weg te houden en te voorkomen dat een band zijn grip verliest als hij nat is.
Kies motorbanden met een verticale zijwand en een afgerond loopvlak. Door deze vorm kunnen de banden van een motorfiets in contact blijven met de weg en tractie behouden wanneer de motorfiets door een bocht buigt.
De merken die motorbanden aanbieden zijn Mitas , Continental , Heidenau , Michelin en Maxxis .

top