Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Tändstift

()

Sortera

Vad är ett motorcykeltändstift?

Ett motorcykeltändstift är en liten men kritisk komponent i en motorcykels tändningssystem. Den ansvarar för att antända luft/bränsleblandningen i motorns förbränningskammare, som driver motorcykeln.
Denna gnista tänder luft bränslekombinationen i förbränningssektionen och genererar ett utbrott som initierar maskinens kraftslag.

Grundläggande mått på ett tändstift

Tändstift finns i en mängd olika storlekar och värmeintervall för att passa olika motorer och driftsförhållanden. Det är viktigt att använda rätt typ av tändstift för din motorcykel för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.
Om tändstiftet har en felaktig diameter kanske det inte fungerar i förbränningsdelen och kan skada förbränningsdelen och motorcykelns inre delar.
Pluggens räckvidd definierar hur långt tändstiftet går in i cylindern. Den måste ha rätt längd. För kort längd räcker inte; för långa kan träffa de inre ventilerna.
Pluggens värmekapacitet är skriven på sidan av den och specificeras av avståndet. Ett längre avstånd representerar en hot plug; en kortare sträcka är en kall. Om tändstiftet är för brinnande kan det framkalla förtändning. En plugg som är för kall, på andra sidan, tjänar inte under lång tid. Välj den som passar dina behov.
Tändstiftsgapet är utrymmet mellan mittelektroden och baselektroden. Ju större gap, desto större gnista. Det behövs dock mer kraft för att skapa gnistan när avståndet är större. Ett kortare avstånd kommer att skapa en mindre gnista och en mindre hel förbränning av luft bränsleblandningen.
Märkena som erbjuder motorcykeltändstift är UFO , Kuryakyn , Drag Specialties och Ngk Spark Plugs .

top