Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Krockkuddar

()

Hur väljer man rätt krockkudde för motorcykelkörning?

Att välja krockkuddar till en motorcykel är ett viktigt beslut som bör baseras på flera faktorer. Här är några tips som hjälper dig att göra rätt val:

Tänk på vilken typ av ridning du kommer att göra. Om du är en sportryttare kanske du vill ha ett mer avancerat krockkuddesystem som ger extra skydd. Om du är en ledig ryttare kan det räcka med ett enklare krockkuddesystem.
Se till att krockkuddesystemet sitter ordentligt och är bekvämt att bära. Ett system som är för skrymmande eller obekvämt kan avskräcka dig från att bära det.
Leta efter ett krockkuddesystem för motorcyklar som ger tillräckligt skydd för din överkropp, inklusive bröst, rygg och nacke.
Välj ett välrenommerat varumärke med goda erfarenheter av kvalitet och tillförlitlighet. Se till att krockkuddesystemet är certifierat av erkända säkerhetsorganisationer.

Jackor med inbyggda krockkuddar är motorcykeljackor som är utrustade med inbyggda krockkuddesystem för att ge extra skydd till föraren i händelse av en krock. Dessa jackor använder sensorer och accelerometrar för att upptäcka en förestående krasch och utlösa krockkudden innan föraren kommer i kontakt med marken eller andra föremål.
Det finns två typer av krockkuddesystem som används i motorcykeljackor : tjudrade och trådlösa. Tjudrade system använder en kabel som ansluter föraren till motorcykeln, och krockkudden utlöses när kabeln dras. Trådlösa system använder sensorer för att upptäcka en krasch och utlösa krockkudden utan att behöva ha en tjuder.
Några populära märken som erbjuder jackor med inbyggda krockkuddar inkluderar Alpinestars , Dainese , Helite och Hit Air . Dessa jackor finns i olika stilar och storlekar, och vissa är till och med kompatibla med olika krockkuddesystem.

top