Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Gaffel oljor

()

Sortera

Vad behöver jag veta om gaffeloljor?

Motorcykelgaffelolja är en speciell typ av olja som skyddar din motorcykelgaffel från friktion och gör att du kan göra din körning enkel och säker. Gaffelolja är ett specialiserat smörjmedel som används i framhjulssystem för motorcyklar för att minska friktion och slitage mellan gaffelrören och de inre komponenterna.
Som diskuterats ovan är motorcykelgaffelolja den sorts olja som minskar friktionen i motorcykelgafflar. Denna olja gör det möjligt att förbättra livslängden på motorcykelgafflar.

Hur fungerar motorcykelgaffelolja?

Gaffeloljan tjänar genom att göra en beläggning inuti gafflarna. Och frånvaron av en oljebeläggning inom gaffelväggarna kommer att inducera friktion som genererar extrem värme och det är farligt för motorcykelgaffeln.
Också frånvaron av olja i motorcykelgaffeln tänjer på gränserna för att smälta. Och när gränserna väl smälter kan anslutningsstängerna skadas. Sammantaget kan dina motorcykelgafflar gripa för alltid.

När ska man byta gaffelolja?

Byte av motorcykelgaffelolja är avgörande, och varaktigheten av att byta motorcykelgaffelolja beror på vilken typ av motorcykel du kör.
Om du inte byter motorcykelgaffelolja i tid kommer smörjningen och kylan av gaffeln att gå förlorad på grund av bristen på tillräcklig olja. Gaffeloljor finns i olika viskositeter, vilket hänvisar till oljans tjocklek eller flödesmotstånd. Den rekommenderade viskositeten för din motorcykels främre fjädring finns i instruktionsboken eller genom att kontakta tillverkaren.
Bristen på gaffelolja inducerar friktion i gafflarna. Denna friktion kommer att skapa värme och extremt ljud. Och i den längre åkturen kommer din motorcykelgaffel att gripa sig. Vissa gaffeloljor innehåller tillsatser som kan förbättra prestandan, minska slitaget och förlänga livslängden på upphängningskomponenterna. Leta efter oljor med tillsatser som antiskummedel, antislitagemedel och tätningsmedel.
Varumärkena som erbjuder gaffelolja är Motul , Öhlins , Motorex , Castrol och Hi Q .

top