Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Växellåda oljor

()

Sortera

Vad är växellådsolja?

Växellådsolja är en typ av smörjolja som är speciellt utformad för användning i växellådan på ett fordon eller en maskin. Dess primära syfte är att tillhandahålla en tunn film av olja som hjälper till att minska friktion och slitage mellan växlarna och andra rörliga delar i växellådan. Växellådsolja hjälper också till att avleda värme som genereras av friktionen mellan växlarna, vilket hjälper till att förhindra att växellådan överhettas.
Växellådsoljans sammansättning kan variera beroende på växellådans specifika krav och fordonets eller maskinens driftsförhållanden. De flesta växellådsoljor är dock gjorda av en basolja som är blandad med olika tillsatser, såsom slitageskyddsmedel, rengöringsmedel och korrosionsinhibitorer. Dessa tillsatser hjälper till att förbättra växellådsoljans prestanda och livslängd och skyddar växellådan från skador på grund av slitage och korrosion.
Överlag är växellådsolja en viktig komponent i alla växellådor, och regelbundet underhåll och byte av växellådsolja kan bidra till att säkerställa en effektiv och pålitlig drift av växellådan.

Vilken växelolja ska användas?

Kontrollera manualerna för din motorcykel innan du använder växellådsoljan . Specifikationerna för växelsystemet kan skilja sig åt mellan olika motorcykelmodeller, så välj den växelolja som passar dina motorcykelspecifikationer.
Växelolja är mer trögflytande än vanlig motorolja. Med en ökad viskositet kan växellådsoljan säkerställa att relaterade växlar ständigt oljas och bibehålla dem lätta mot stötar och impulsiva effekter när de samverkar.
Eftersom växellådorna inducerar en mer betydande del av friktionen, inducerar de också mycket värme, växellådor är gjorda för att motstå extremt höga temperaturer och för att säkert flytta värme genom växellådan.
Motorcykelväxelolja måste kunna fungera korrekt även under intensivt tryck, så produkter som föreslagits av tillverkare innehåller ofta specialutvecklade tillsatser för att ge bättre utförande och mer framträdande oljestyrka.
Kontrollera hur din växellåda fungerar när du växlar. Se efter läckage, eftersom de kan avslöja förstörd olja. Om din växellådsolja luktar grynigt är det dags att byta växellådsolja. De märken som erbjuder växellådsolja är Motul , Motorex , Ecd Germany och iXS .

top