Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Svettdräkter

()

Vad är en bastudräkt?

En bastudräkt är en klädesplagg tillverkad av ogenomträngligt tyg skapat för att skapa bärarens svett rikligt. En bastudräkt kallas med jämna mellanrum en gummidräkt eftersom de tidiga slagen var gjorda av gummi eller gummerat material. Nu är bastudräkter vanligtvis gjorda av PVC eller överlagd nylonduk. Strukturen är vanligtvis i typen av vattentät träningsdräkt, bestående av en pulloverjacka och byxor med dragsko. Stängningarna vid midjan, nacken, anklarna och handlederna är alla elastiska för att tillåta kroppsvärme och fukt i klädseln. Du kan köpa dessa bastudräkter från dessa märken: Everlast och RDX Sports .
Svettdräkter är kostymer som vanligtvis används för de tunga träningspass som består av träningsbyxor och sweatshirts. En studie bekräftade att att bära en svettdräkt under ett träningspass förbättrar fysiologisk stress och leder till ökad svettförlust. En svettdräkt är en grupp byxor och en skjorta eller jacka som vanligtvis används för att förbättra svettning, blodcirkulation och viktminskning.
En bastudräkt är en typ av klädesplagg utformad för att skapa en bastuliknande miljö runt bärarens kropp under fysisk aktivitet. Det används ofta av idrottare och individer som vill förbättra sin viktminskning eller svettnivåer under träningspass. Det primära syftet med en bastudräkt är att öka svetten och främja tillfällig viktminskning i vatten, vilket kan leda till uppkomsten av snabb viktminskning på vågen. Det är dock viktigt att förstå att denna viktminskning främst beror på vätskeförlust och inte är ett hållbart sätt att tappa fett.
Bastudräkter består vanligtvis av två huvudkomponenter:

Jacka eller topp : Denna del av dräkten är vanligtvis en jacka eller topp med dragkedja gjord av vattentäta eller icke andningsbara material. Den är designad för att fånga värme nära kroppen och förhindra avdunstning av svett.
Byxor eller underdelar : Byxorna eller underdelen på en bastukostym är på liknande sätt utformade för att fånga värme och fukt, vanligtvis gjorda av samma vattentäta eller icke andningsbara material som överdelen.
Tanken bakom att bära en bastudräkt är att skapa en tillfällig ökning av kroppstemperaturen, vilket leder till överdriven svettning. Denna överdrivna svettning tros hjälpa kroppen att eliminera gifter, öka kaloriförbränningen och potentiellt leda till en tillfällig minskning av vattenvikten. Det är dock viktigt att notera att all viktminskning som upplevs när du bär en bastudräkt främst beror på vätskeförlust och kan snabbt återfås när kroppen återfuktar.

top