Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Rullar

()

Sortera

Vad är skillnaderna mellan träningsrullar och cykelrullar?

Träningsrullar och cykelrullar är båda typer av cykeltränare för inomhusbruk som tillåter cyklister att träna inomhus, men de har några viktiga skillnader när det gäller design, funktionalitet och vilken typ av cykelupplevelse de ger:

Trainer rullar :
Design: Trainer rullar består av tre cylindrar rullar förbundna med en ram. Cykelns hjul sitter på dessa rullar och cyklisten måste balansera cykeln medan han trampar.
Balanseringskrav: Trainerrullar ger en mer utmanande upplevelse eftersom cyklisten aktivt måste balansera cykeln under färd. Detta hjälper till att förbättra balansen, kärnans stabilitet och trampeffektiviteten.
Skicklighetsnivå : Att använda träningsrullar kräver viss skicklighet och övning, särskilt för nybörjare. Det kan ta tid att vänja sig vid balansaspekten med att åka på rullar.
Motstånd : Vissa träningsrullar erbjuder justerbart motstånd, vilket gör att cyklister kan variera intensiteten på sitt träningspass. Men motståndet på rullar är generellt sett begränsat jämfört med andra inomhustränare.
Realistisk cykelkänsla: Tränarrullar ger en mer realistisk cykelkänsla eftersom cykelns rörelse inte är begränsad. Detta gör dem till ett populärt val bland tävlingscyklister och de som letar efter en mer uppslukande träningsupplevelse.
En turbo tränare är en enhet som ger ett motstånd som imiterar känslan av vägen. Du kopplar din cykel till turbon antingen genom att slappna av bakhjulet på ett medium eller länka kedjan till en korstågsenhet.

Trainer rullar
Design: Cykelrullar består av tre eller flera cylindrar som cykelns hjul sitter på. Till skillnad från träningsrullar förbinder inte cykelrullar rullarna med en ram. Cyklister cyklar på rullarna samtidigt som de försöker hålla balansen.
Balanseringskrav : Liksom träningsrullar kräver cykelrullar också att cyklister aktivt balanserar cykeln medan de cyklar. Detta förbättrar balans, koordination och trampteknik.
Skicklighetsnivå : Att använda cykelrullar kan vara ännu mer utmanande än träningsrullar, särskilt för nybörjare. Det kan ta tid att bemästra konsten att köra smidigt på rullar utan att ramla av.
Motstånd: Cykelrullar erbjuder vanligtvis inte justerbart motstånd, eftersom de förlitar sig på cyklistens egen ansträngning för intensitet. Vissa avancerade modeller kan innehålla motståndsenheter, men de är mindre vanliga.
Realistisk cykelkänsla: Cykelrullar ger en vägriktig känsla eftersom cykelns rörelse är obegränsad. Känslan av att åka på rullar efterliknar cykling utomhus.

I träningsrullar är de centrala och främre rullarna sammanlänkade med en gummistång. Detta indikerar att när du trampar, trycker ditt bakhjul på de två bakrullarna. Gummistången snurrar sedan den främre rullen, den främre rullen roterar din främre virvel som representerar båda hjulen som snurrar och du kan kompensera.
Rullar är utmärkta för att köra på din cykelform och utveckla ett jämnt, kraftfullt och konsekvent pedalslag. Cykelrullar är en sorts cykelträning som gör det möjligt att svänga en cykel inomhus utan att trycka framåt. Du kan köpa dessa träningsrullar från dessa märken: Tacx , Fitfiu Fitness , Wahoo och Elite .

top