Καταχωρίστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και θα σας στείλουμε έναν σύνδεσμο για να επαναφέρετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αρχική σελίδα

Sabiki rigs

()

Ταξινόμηση κατά

Πώς να επιλέξετε πλατφόρμες Sabiki για ψάρεμα;

Είναι ένα είδος αλιευτικής εξέδρας που χρησιμοποιείται ευρέως από τους ψαράδες, ιδιαίτερα στο ψάρεμα στο θαλασσινό νερό. Έχουν σχεδιαστεί για να πιάνουν μικρά δολώματα ή άλλα είδη μικρών ψαριών, όπως γαύρος, σαρδέλες, σκουμπρί και ρέγγα. Οι εξέδρες Sabiki αποτελούνται από πολλά μικρά αγκίστρια που συνδέονται σε μια κύρια γραμμή με διάφορους τύπους πολύχρωμων υλικών που μοιάζουν με δέρμα ψαριού ή φτερά, μαζί με μικρές μεταλλικές χάντρες ή άλλα ελκυστικά. Η σημασία των εξέδρων έγκειται στην αποτελεσματικότητά τους στην αλίευση ζωντανών δολωματικών ψαριών, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται ως δόλωμα για να στοχεύσουν μεγαλύτερα ψάρια θηραμάτων. Αυτές οι εξέδρες είναι εξαιρετικά ευέλικτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ακτή, προβλήτες, προβλήτες ή βάρκες. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ψαράδων που εξασκούν τεχνικές όπως το ψάρεμα με δόλωμα, το ζωντανό δόλωμα ή ακόμα και το jigging.

Χρησιμεύουν ως ζωντανό δόλωμα για τη στόχευση μεγαλύτερων αρπακτικών ειδών ψαριών, όπως το ριγέ λαβράκι, ο τόνος, το λυθρίνι ή η σφυρίδα. Έχοντας μια αξιόπιστη πηγή ζωντανού δολώματος αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στην αλίευση επιθυμητών ψαριών θηραμάτων.
Μια εξέδρα με πούπουλα αποτελείται συνήθως από μια κύρια γραμμή με πολλά αγκίστρια, καθένα στολισμένο με πολύχρωμα φτερά ή συνθετικά υλικά που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται την εμφάνιση μικρών ψαριών δολώματος. Τα φτερά δημιουργούν μια οπτική έλξη στο νερό, μιμούμενοι την κίνηση και τον χρωματισμό ενός μικρού κοπαδιού ψαριών. Η εξέδρα με φτερά ψαρέματος χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με ένα βάρος ή βυθιστή για να βοηθήσει τα φτερά να βυθιστούν στο επιθυμητό βάθος. Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις εξέδρες από αυτές τις μάρκες: Daiwa, Mikado, Lineaeffe, Kinetic και SPRO.

Η επιλογή εξέδρας Sabiki για ψάρεμα περιλαμβάνει την εξέταση πολλών παραγόντων για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε τη σωστή εξέδρα για τα είδη ψαριών στόχων, τις συνθήκες αλιείας και τις προτιμήσεις σας. Οι εξέδρες Sabiki είναι πλατφόρμες δολώματος πολλαπλών αγκίστρων που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αλίευση δολωμάτων. Εδώ είναι ένας οδηγός για την επιλογή γερανών Sabiki :
Μέγεθος και τύπος γάντζου : Λάβετε υπόψη το μέγεθος και τον τύπο των αγκιστριών στην εξέδρα Sabiki . Τα μεγέθη των αγκίστρων μπορεί να ποικίλλουν από μικρότερα μεγέθη για την αλίευση μικροσκοπικών δολωμάτων έως μεγαλύτερα αγκίστρια για μεγαλύτερα δολώματα ή είδη στόχους. Βεβαιωθείτε ότι τα αγκίστρια είναι αιχμηρά και καλής ποιότητας για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να γαντζώσετε ψάρια.
Αριθμός αγκιστριών: Οι πλατφόρμες Sabiki διαθέτουν πολλαπλούς γάντζους που κυμαίνονται από 2 έως 12 γάντζους ανά εξέδρα , με τις εξέδρες με έξι γάντζους να είναι κοινές. Επιλέξτε τον αριθμό των αγκιστριών με βάση τους κανονισμούς, το μέγεθος του δολώματος που σκοπεύετε να πιάσετε και τις προτιμήσεις σας για ψάρεμα.
Υλικό Leader : Δώστε προσοχή στο υλικό leader που χρησιμοποιείται στην εξέδρα Sabiki . Συνήθως χρησιμοποιούνται μονόινα ή φθοράνθρακες, με τον φθοράνθρακα να είναι λιγότερο ορατός κάτω από το νερό. Λάβετε υπόψη τη δύναμη και την αντοχή του ηγέτη, ειδικά εάν στοχεύετε μεγαλύτερα ή πιο επιθετικά είδη δολωμάτων.
Φλας και ελκυστήρες : Ορισμένες πλατφόρμες Sabiki διαθέτουν ενσωματωμένο φλας ή ελκυστήρες, όπως μικρά γυαλιστερά κομμάτια, χάντρες ή φτερά, σχεδιασμένα να προσελκύουν τα ψάρια δολώματος. Αυτά μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της εξέδρας στο να δελεάζουν τα ψάρια να δαγκώσουν.
Χρώμα και μέγεθος: Οι πλατφόρμες Sabiki είναι διαθέσιμες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Λάβετε υπόψη τη διαύγεια του νερού και τα είδη δολωμάτων που στοχεύετε όταν επιλέγετε το χρώμα της εξέδρας . Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα φωτεινότερα χρώματα μπορεί να προσελκύσουν περισσότερη προσοχή, ενώ σε πιο καθαρά νερά, πιο φυσικά ή διακριτικά χρώματα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.
Συνθήκες αλιείας : Επιλέξτε την εξέδρα Sabiki με βάση τις συνθήκες ψαρέματος όπως το βάθος του νερού, το ρεύμα και τα συγκεκριμένα είδη δολωμάτων στην περιοχή. Το μήκος και το βάρος της εξέδρας μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της εξέδρας σε διαφορετικές συνθήκες.
Αποθήκευση και χειρισμός : Λάβετε υπόψη το μήκος και την ευκολία χειρισμού της εξέδρας Sabiki . Ορισμένες εξέδρες έρχονται προελιγμένες ή αποθηκευμένες σε καρούλια αφρού για να αποφευχθεί το μπέρδεμα, καθιστώντας τις βολικές στο χειρισμό και την αποθήκευση. Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις εξέδρες από αυτές τις μάρκες: Daiwa , Mikado , Lineaeffe , Kinetic και SPRO .

top