Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Bitlarm

()

Sortera

Hur fungerar ett fiskebettslarm?

Fiskebettslarm:
Ett fiskebettlarm är en anordning som används av sportfiskare för att varna dem när en fisk biter i kroken eller betet. Fiskebettlarm spelar en avgörande roll vid fiske, särskilt när sportfiskaren är engagerad i aktiviteter som strandfiske efter karpfiske.
Bitlarmsats: .
Ett bettlarmkit är en uppsättning elektroniska enheter utformade för att varna sportfiskare när en fisk biter betet på sitt fiskespö. Du kan köpa ett bettlarm från Fox International , Hart , Mikado , SPRO och Black Cat .
Den grundläggande arbetsprincipen för ett fiskebettlarm är följande
Sensor: .
Bitlarmet är utrustat med en sensor som känner av rörelsen eller spänningen på fiskelinan. Denna sensor är vanligtvis ett litet spö eller en arm som vilar mot fiskelinan, eller det kan vara en linklämma som fästs på fiskespöet.
Utlöser larmet:
När en fisk biter i betet och drar i fiskelinan får det linan att röra sig eller skapa spänningar. Denna rörelse eller spänning detekteras av sensorn i bettlarmet.

Varningsmekanism:
När sensorn har utlösts aktiverar bettlarmet en varningsmekanism, som kan vara ett hörbart ljud, ett ljus eller båda. Den vanligaste typen av varning är ett högt pipljud, liknande ett elektroniskt pip eller pip.

Justeringsinställningar:
Fiskebettlarm har vanligtvis justerbara inställningar för att passa individuella preferenser och fiskeförhållanden. Dessa inställningar kan inkludera volymkontroll, tonjustering, känslighetskontroll för att ställa in tröskeln för aktivering och ibland även LED lampor med olika färger för att indikera olika typer av fisk eller fiskescenarier.
Fiskebettlarm , även känd som bettindikatorer eller bettlarm, är enheter som används av sportfiskare för att varna dem när en fisk tar betet. De är särskilt användbara vid fiske med flera spön eller när sikten är begränsad. Så här väljer du ett fiskebettlarm:

Typ av larm: Bitlarm finns i olika typer, inklusive grundläggande ljudlarm, elektroniska larm med ljud och LED indikatorer och mer avancerade modeller med trådlösa funktioner eller justerbar känslighet. Välj den typ som passar dina preferenser och fiskestil.
Känslighet och inställningar : Tänk på känslighetsnivåer och inställningar som finns tillgängliga i bettlarmet. Justerbar känslighet låter dig ställa in larmet för att upptäcka subtila bett eller starkare drag beroende på målfisken och fiskeförhållandena.
Ljud och visuella varningar : Leta efter larm som erbjuder både hörbara och visuella varningar. Ljudsignaler, såsom pip eller larm, är användbara för att meddela dig om fiskaktivitet, medan LED lampor eller andra visuella indikatorer ger extra synlighet, särskilt i svagt ljus eller på natten.
Volym och tonkontroller : Vissa bettlarm låter dig justera volymen och tonen för varningen. Välj ett larm med volymkontroll för att matcha dina preferenser och fiskemiljö.
Batteritid och strömkälla : Kontrollera bettlarmets batterilivslängd och vilken typ av batterier som krävs. Överväg modeller med längre batteritid och välj om möjligt larm med lätt utbytbara batterier eller uppladdningsbara tillval.
Hållbarhet och väderbeständighet : Välj bettlarm gjorda av hållbara material som tål exponering för vatten och väderförhållanden. Vattentäta eller väderbeständiga larm är viktiga, speciellt för fiske i våta eller tuffa miljöer.
Antal larm och mottagare : Vissa system erbjuder flera larm som kan användas samtidigt med en mottagare. Denna funktion är fördelaktig för sportfiskare som använder flera spön eller fiskar med följeslagare.

top