Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Sportleggings

()

Hoe kies je een panty voor het beoefenen van sport?

Het kiezen van de juiste panty voor het beoefenen van sport is belangrijk omdat deze een aanzienlijke invloed kan hebben op uw comfort en prestaties. Hier zijn enkele tips om u te helpen de beste legging voor uw sportieve activiteiten te selecteren:

Materiaal:
Vochtafvoerend : Zoek naar panty´s gemaakt van vochtafvoerende materialen, zoals polyester of spandex, die helpen het zweet weg te houden van je huid en je droog te houden.
Ademend : Kies een panty met ademende stoffen die luchtcirculatie mogelijk maken om oververhitting te voorkomen.
Compressie: Compressiekousen kunnen de bloedstroom helpen verbeteren en spiervermoeidheid verminderen. Ze zijn nuttig voor sporten waarbij veel wordt gerend of intensieve bewegingen worden gemaakt.

Fit:
Nauwsluitend maar niet te strak: Een panty moet goed aansluiten, maar mag niet zo strak zitten dat hij je bewegingsbereik beperkt. Je moet er comfortabel in kunnen bewegen.
Lengte : Bepaal of je volledige lengte, 3/4 lengte of korte broek wilt, afhankelijk van je sport en persoonlijke voorkeur.

Tailleband:
Elastische tailleband : een brede elastische tailleband kan helpen de legging op zijn plaats te houden tijdens intensieve fysieke activiteit.

Compressieniveau :
Lage, gemiddelde of hoge compressie : Het compressieniveau dat u nodig heeft, hangt af van uw sport en persoonlijke voorkeur. Panty´s met hoge compressie kunnen helpen bij spierondersteuning en herstel.
Stijl:
Zoek naar panty´s met flatlocknaden om schuren en irritatie te verminderen.
Overweeg een panty met reflecterende elementen als je van plan bent te gaan sporten bij weinig licht, voor extra veiligheid.

Sportspecifieke overwegingen:
Hardlopen : Voor hardlopen heb je misschien een vochtafvoerende, ademende en hoge compressielegging nodig met een zak voor kleine spullen zoals sleutels of een telefoon.
Yoga of pilates : Kies een panty die flexibiliteit en stretch biedt voor een breed bewegingsbereik. Een hoge tailleband kan comfortabel zijn voor yoga.
Fietsen: Gewatteerde fietsbroeken zorgen voor extra demping in het zadelgedeelte, wat cruciaal is bij lange ritten.
CrossFit of gewichtheffen : Kies voor een panty van duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en schuren.
Sporten bij koud weer : geïsoleerde of thermische leggings kunnen voor extra warmte zorgen in koude omstandigheden.
Korte panty´s kun je kopen bij Powerslide , Rip Curl , Hurley , Billabong en Sixs .

top