Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Zelfmassage en pressotherapie

()

Sorteren

Wat is een pressotherapiemassage?

Pressotherapiemassage is een behandeling waarbij ritmische compressie wordt toegepast op de ledematen, de buik of andere delen van het lichaam met behulp van gespecialiseerde apparatuur. De uitrusting bestaat uit opblaasbare mouwen of laarzen die rond het te behandelen gebied worden gewikkeld. De mouwen worden vervolgens met bepaalde tussenpozen opgeblazen en leeggelaten om een massage achtig effect te creëren dat de lymfedrainage bevordert, de bloedsomloop verbetert en de verschijning van cellulitis vermindert.
Tijdens de behandeling worden de mouwen of laarzen gevuld met lucht, waardoor druk ontstaat op de weefsels en de doorbloeding en lymfedrainage wordt gestimuleerd. De druk wordt doorgaans uitgeoefend in een golfachtige beweging, beginnend bij de voeten of handen en omhoog richting het hart. Het massage effect helpt vetophopingen af te breken en de verschijning van cellulitis te verminderen, terwijl ook de bloedsomloop wordt verbeterd en de zwelling wordt verminderd.
Pressotherapiemassage wordt vaak gebruikt als onderdeel van een breder gezondheids en welzijnsprogramma, omdat het kan helpen de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren. Het kan met name nuttig zijn voor mensen met lymfoedeem, problemen met de bloedsomloop of mensen die onlangs een operatie hebben ondergaan. Het is over het algemeen veilig en niet invasief en kan voor veel mensen een ontspannende en plezierige ervaring zijn.
Het wordt ook vaak gebruikt in medische en cosmetische omgevingen om het uiterlijk van cellulitis te verbeteren, de lymfedrainage te stimuleren en de algehele huidtint en textuur te verbeteren. U kunt pressotherapiemassage kopen bij Air Relax , Beurer , Cryopush , Flexir en Gridinlux . Zo werkt pressotherapie :

Compressiekleding : De patiënt draagt gespecialiseerde opblaasbare kleding, die doorgaans lijkt op mouwen, laarzen of omslagdoeken, die zijn aangesloten op een pneumatisch compressieapparaat.
Opeenvolgend opblazen : het apparaat blaast verschillende delen van de kledingstukken op een sequentiële en cyclische manier op en laat ze leeglopen. Dit opblazen creëert een masserend of samendrukkend effect op het lichaam.
Geleidelijke druk : De uitgeoefende druk is doorgaans gegradueerd, wat betekent dat deze het hoogst is bij de ledematen zoals de voeten, handen of onderbenen en geleidelijk afneemt naarmate deze langs de ledematen omhoog beweegt. Dit helpt bij het terugdringen van vloeistoffen en gifstoffen naar het lymfestelsel en de bloedsomloop.

Pressotherapie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder:
Lymfedrainage : Het wordt vaak gebruikt om de stroom van lymfevloeistoffen te verbeteren, waardoor zwelling, oedeem en vochtretentie worden verminderd.
Verbetering van de bloedsomloop : De ritmische compressie en decompressie van de ledematen kan de bloedcirculatie bevorderen, wat gunstig kan zijn bij aandoeningen zoals veneuze insufficiëntie of chronische veneuze aandoeningen.
Sportherstel : Atleten kunnen pressotherapie gebruiken om het herstel na intensieve trainingen of wedstrijden te versnellen, omdat het spierpijn en vermoeidheid kan helpen verminderen.
Vermindering van cellulitis : Sommige mensen gebruiken pressotherapie als onderdeel van cosmetische en lichaamscontourbehandelingen om de verschijning van cellulitis te verminderen.
Ontgifting : Sommige voorstanders beweren dat pressotherapie het lichaam kan helpen ontgiften door de bloedsomloop en de lymfatische functie te verbeteren, hoewel het wetenschappelijke bewijs hiervoor beperkt is.

top