Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Planken

()

Sorteren

Hoe kies je een SUP?

Een paddle surfset verwijst doorgaans naar uitrusting die wordt gebruikt voor stand up paddleboarding SUP. Een paddle surfset bevat meestal een paddleboard, paddle, leash en soms een draagtas of andere accessoires.
Een paddle surfplank, ook wel stand up paddleboard SUP genoemd, is een type surfplank die is ontworpen voor gebruik in kalme wateren zoals meren, rivieren en baaien. Je kunt paddle surfplanken kopen bij Jobe , Cressi , Aztron , Aquatone en Nsp .
Bij het kiezen van het juiste Stand Up Paddleboard SUP moet u rekening houden met verschillende factoren die passen bij uw beoogde gebruik, vaardigheidsniveau en persoonlijke voorkeuren. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het kiezen van een SUP :
Bepaal uw doel: Identificeer het primaire gebruik van de SUP. Ga je hem gebruiken voor recreatief peddelen, toeren, racen, surfen, yoga, vissen of andere activiteiten? Denk na over het type SUP:
All Around SUP : Deze boards zijn veelzijdig en geschikt voor diverse activiteiten. Ze zijn ideaal voor beginners en voor degenen die een goed afgerond board willen voor algemeen gebruik.
Touring SUP : Ontworpen voor peddelen en verkennen over lange afstanden, deze boards zijn langer en meer gestroomlijnd voor snelheid en stabiliteit.
Opblaasbare SUP: opblaasbare planken zijn handig voor eenvoudig opbergen en transporteren. Ze zijn geschikt voor allround gebruik en ideaal voor reizigers. Surf SUP : Als je van plan bent om op golven te surfen, kies dan voor een kleinere, manoeuvreerbare SUP met een surfspecifieke vorm.
Racing SUP : Racing boards zijn langer en smaller voor snelheid. Kies er een als je van plan bent deel te nemen aan SUP race evenementen. Yoga SUP : Yogaplanken zijn breder en stabieler, ontworpen voor yoga en fitnessroutines op het water.
Bepaal de boardgrootte: Uw gewicht, vaardigheidsniveau en het beoogde gebruik bepalen de grootte van uw board. Zwaardere gebruikers hebben mogelijk grotere boards nodig voor stabiliteit. Houd rekening met het volume in liters om het drijfvermogen van een board te beoordelen. Meer volume betekent betere stabiliteit en draagvermogen.
Vorm en ontwerp van het board : Let op de vorm en ontwerpkenmerken van het board, zoals nose rocker kromming van de voorkant, staartvorm, breedte en rompontwerp. Deze aspecten zijn van invloed op de stabiliteit, manoeuvreerbaarheid en prestaties.
Constructiemateriaal : SUP´s zijn doorgaans gemaakt van een van de volgende drie materialen: stijve epoxy of glasvezel, zacht schuim of opblaasbaar PVC. De keuze hangt af van uw voorkeur voor duurzaamheid, prestaties en draagbaarheid.
Gewicht en draagbaarheid : Houd rekening met het gewicht van de SUP, vooral als u hem van uw voertuig naar het water moet dragen. Opblaasbare SUP´s zijn over het algemeen draagbaarder en lichter.
Fin opstelling : Opstellingen met één vin, boegschroef drie vinnen of quad fin zijn gebruikelijk. Enkele vinnen bieden stabiliteit, terwijl meerdere vinnen manoeuvreerbaarheid bieden. Selecteer de opstelling die bij jouw peddelstijl past.
Accessoires: Bedenk welke accessoires er bij de SUP geleverd worden. Sommige pakketten bevatten mogelijk een peddel, riem en opbergtas. Als dit niet het geval is, houd dan rekening met de kosten van deze artikelen.
Onthoud dat de ideale SUP voor jou afhangt van jouw specifieke behoeften, dus neem de tijd om onderzoek te doen en verschillende boards uit te testen om er zeker van te zijn dat je degene vindt die bij jouw voorkeuren en activiteiten past.

top