Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Touwen

()

Sorteren

Wat moet je weten over waterskitouwen?

Bij wakeboarden wordt een wakeboard touw gebruikt, een watersport waarbij met een wakeboard op het wateroppervlak wordt gereden terwijl het door een boot wordt voortgetrokken. Wakeboardtouwen zijn doorgaans gemaakt van duurzame materialen.
Een waterskitouw is een speciaal touw dat is ontworpen voor gebruik bij waterskiën. Het waterskitouw bestaat doorgaans uit een lang, flexibel en duurzaam touw gemaakt van materialen. Je kunt waterskitouwen kopen bij Jobe , Seland , Seachoice , Lalizas en Trac Outdoors .
Materiaal: Waterskitouwen zijn meestal gemaakt van nylon of polyethyleen materiaal. Deze materialen staan bekend om hun sterkte, duurzaamheid en slijtvastheid, waardoor ze geschikt zijn voor het slepen van waterskiërs.
Lengte: met langere touwen kunnen skiërs in bredere bogen skiën en trucs uitvoeren, terwijl kortere touwen worden gebruikt voor beginners of voor degenen die een snellere rit verkiezen.
Diameter: Waterskikabels zijn er in verschillende diameters, meestal variërend van 1/4 inch tot 3/8 inch. Dikkere touwen zijn over het algemeen sterker en duurzamer.
Handvat: Het is meestal gemaakt van rubber of schuimmateriaal voor een comfortabele grip. Handgrepen kunnen verschillende vormen hebben, zoals recht of gebogen, en kunnen extra kenmerken hebben, zoals vingergroeven of verstelbare lengtes voor aanpassing.
Rekken: Rekken in een touw kan schokken absorberen en de belasting op het lichaam van de skiër verminderen tijdens het starten, stoppen en draaien. Sommige touwen hebben een minimale rek voor een nauwkeurigere controle, terwijl andere meer rek hebben voor een soepelere rit.
Secties: Sommige waterskikabels hebben meerdere secties, waardoor u de lengte kunt aanpassen op basis van uw vaardigheidsniveau of het soort skiën dat u doet. Deze verstelbare secties hebben vaak lussen of knopen waarmee je de lengte kunt aanpassen.
Drijfvermogen: Een goed waterskitouw moet drijvend zijn. Dit zorgt ervoor dat het touw op het wateroppervlak blijft en niet zinkt, waardoor het voor de skiër gemakkelijker wordt om het handvat vast te pakken.
Sterkteklasse: Controleer de sterkteklasse van het touw. Verschillende touwen hebben verschillende gewichtscapaciteiten en breeksterkten. Zorg ervoor dat het touw dat u kiest het gewicht van de skiër en de krachten die bij waterskiën betrokken zijn, aankan.
Coating: Sommige waterskikabels hebben een coating of behandeling om de duurzaamheid en slijtvastheid te verbeteren.
Kleur: Hoewel dit geen kritische factor is, kan de kleur van het touw de zichtbaarheid op het water beïnvloeden. Kies een kleur die gemakkelijk te herkennen is, vooral als u van plan bent te skiën in drukke gebieden of gebieden met veel verkeer.

top