Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Elektronica

()

Sorteren

Wat is een snelheidsmeterkabel?

Een snelheidsmeterkabel is een onderdeel van een mechanisch snelheidsmetersysteem dat wordt gebruikt om de snelheid van een voertuig over te brengen van de transmissie of wielen naar de snelheidsmetermeter in het dashboard. De kabel is een lange, flexibele draad die meestal in een beschermend omhulsel zit en van de transmissie of de wielen naar de achterkant van de snelheidsmeter loopt.
Wanneer het voertuig in beweging is, draait de snelheidsmeterkabel met een snelheid die evenredig is met de snelheid van het voertuig. Deze rotatie wordt overgebracht op de snelheidsmetermeter via een reeks tandwielen en veren, die de naald van de meter bewegen om de snelheid van het voertuig aan de bestuurder aan te geven.
Het is een lange speciaal gevormde draad in een behuizing. De snelheidsmeterkabel wordt in de achterkant van het snelheidsmeterapparaat gestoken. Wanneer de pijl van de snelheidsmeter willekeurig beweegt of de kabel geluid maakt, moet de kabel worden gesmeerd met een speciaal voorbereid mengsel van de verschillende oliën. Olie zal het dwingen zich vast te klampen.
Wanneer de motor ronddraait, draait de aandrijfas om de wielen rond te laten draaien. De snelheidsmeterkabel , geëlektrificeerd door de aandrijfas, leidt ook af.
De kabel laat een magneet ronddraaien in het exacte tempo in de snelheidsversnelling. De magneet draait continu in de exacte richting. Het draaiende kunstaas produceert stromingen in de pace cup.
De stromingen zorgen ervoor dat de snelheidsbeker ook tegen de klok in draait in een poging om contact te maken met de magneet. De spiraalveer wordt samengedrukt en regelt de snelheidsbeker zodat deze slechts een klein beetje kan afwijken. Terwijl de snelheidsbeker draait, draait hij de pijl omhoog op de wijzerplaat om het tempo van de motorfiets weer te geven.
Er zijn twee soorten snelheidsmeters, één zijn automatische elektronische snelheidsmeters en andere zijn gemotoriseerde en de bewegingsdetectoren kunnen elke ruimte van het display zijn die uw snelheid aangeeft, waardoor ze geschikt zijn voor elk type auto, van een fiets tot een vrachtwagen. De merken die deze snelheidsmeterkabels aanbieden zijn Motion Pro , Barnett en Drc .

top