Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Elektronik

()

Sortera

Vad är en hastighetsmätarkabel?

En hastighetsmätarkabel är en komponent i ett mekaniskt hastighetsmätaresystem som används för att överföra ett fordons hastighet från transmissionen eller hjulen till hastighetsmätaren i instrumentbrädan. Kabeln är en lång, flexibel tråd som vanligtvis är inkapslad i ett skyddande hölje och går från transmissionen eller hjulen till baksidan av hastighetsmätaren .
När fordonet är i rörelse roterar hastighetsmätarkabeln med en hastighet som är proportionell mot fordonets hastighet. Denna rotation överförs till hastighetsmätaren genom en serie växlar och fjädrar, som flyttar mätarens nål för att indikera fordonets hastighet för föraren.
Det är en lång specifikt utformad tråd inuti ett hus. Hastighetsmätarkabeln sätts in på baksidan av hastighetsmätarenheten . När hastighetsmätarpilen rör sig slumpmässigt eller kabeln skapar oljud, måste kabeln smörjas med en speciellt förberedd blandning av de olika oljorna. Olja kommer att tvinga den att klänga fast.
När motorn snurrar runt roterar drivaxeln för att driva hjulen runt. Hastighetsmätarkabeln , elektrifierad av drivaxeln, avleder också.
Kabeln roterar en magnet runt i exakt takt inuti hastighetsväxeln. Magneten roterar kontinuerligt i den exakta riktningen. Det snurrande locket producerar strömmar i tempokoppen.
Strömmarna får hastighetskoppen att snurra moturs också i ett försök att haka på magneten. Hårfjädern komprimeras och styr hastighetskoppen så att den bara kan avleda en liten bit. När hastighetskoppen snurrar vrider den pilen uppåt på ratten och visar motorcykelns takt.
Det finns två typer av hastighetsmätare, en är automatiska elektroniska hastighetsmätare och andra är motoriserade och rörelsedetektorerna kan vara vilket utrymme som helst från displayen som visar din hastighet, vilket gör dem lämpliga för alla typer av bilar från en cykel till en lastbil. Märkena som erbjuder dessa hastighetsmätarkablar är Motion Pro , Barnett och Drc .

top