Vänligen fyll i din epostadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord via epost omedelbart. 

Startsida

Håndgrep

()

Sortera

Hur väljer man handtag?

En greppförstärkare används för att testa och öka styrkan i händerna. Du kan köpa greppförstärkare från Softee , Gymstick , TheraBand , Olive och Tunturi .
Handgreppsförstärkare kan hjälpa till att minska stress och öka greppkapaciteten. Det aktiverar musklerna i handen. Om du vill öka din handtagsstyrka använd rätt teknik och kläm för tiden du klämmer, stretcha varje dag före och efter träning.
Handgrepp , även känd som greppförstärkare eller handövningar, är träningsverktyg utformade för att förbättra styrkan och uthålligheten hos musklerna i dina händer, fingrar och underarmar. Att använda handtag kan erbjuda flera fördelar:

Ökad greppstyrka : Den främsta fördelen med att använda handgrepp är förbättringen av greppstyrkan. Detta är särskilt viktigt för aktiviteter som tyngdlyftning, bergsklättring och olika sporter där ett starkt grepp är avgörande för prestanda och säkerhet.
Förbättrade underarmsmuskler: : Handgrepp riktar sig mot musklerna i underarmarna, inklusive flexor och extensormusklerna. Att stärka dessa muskler kan bidra till bättre underarmsutveckling, stabilitet och övergripande armstyrka.
Skadeförebyggande: Starka hand och underarmsmuskler kan hjälpa till att förhindra skador relaterade till repetitiva rörelser, överanvändning och belastning. Detta är särskilt relevant för dem som ägnar sig åt aktiviteter som involverar upprepade grepp eller tunga lyft.
Förbättrad prestation inom sport och aktiviteter: Många sporter och aktiviteter, som golf, tennis, basket och kampsport, kräver ett starkt grepp. Att använda handgrepp kan förbättra din prestation i dessa aktiviteter genom att ge bättre kontroll och uthållighet.
Rehabilitering och återhämtning: Handgrepp rekommenderas ofta som en del av rehabiliteringsprogram för tillstånd som karpaltunnelsyndrom, tennisarmbåge och repetitiva belastningsskador. De kan hjälpa till att återuppbygga styrka och flexibilitet i de drabbade musklerna.
Förbättrad fingerskicklighet: Regelbunden användning av handgrepp kan förbättra fingerfärdigheten och koordinationen, vilket kan vara fördelaktigt för musiker, maskinskrivare och andra som förlitar sig på exakta fingerrörelser.
Förbättrad blodcirkulation: Träning med handtag uppmuntrar ökad blodcirkulation till muskler och vävnader i händer och underarmar. Detta kan främja tillförsel av näringsämnen och avlägsnande av avfall, vilket hjälper till att återhämta musklerna.
Bekvämlighet och portabilitet: Handtagen är kompakta och bärbara, vilket gör dem bekväma att använda hemma, på kontoret eller på resa. Du kan enkelt integrera greppövningar i din dagliga rutin.
Stressavlastning: Att klämma handtag kan fungera som en avstressande aktivitet. Den rytmiska rörelsen och motståndet kan hjälpa till att lindra spänningar och ge en mental paus under dagen.
Framstegsspårning: Handtag finns vanligtvis i olika motståndsnivåer, vilket gör att du kan börja på en bekväm nivå och gradvis öka motståndet när din styrka förbättras. Detta gör det enkelt att följa dina framsteg över tid.
Stöd för andra träningspass: Att stärka ditt grepp kan ha positiva effekter på andra övningar, såsom pull ups, marklyft, rader och andra sammansatta rörelser som involverar att hålla i vikter eller stänger.
Prisvärd: Handtag är relativt prisvärda jämfört med annan träningsutrustning, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt sätt att rikta in sig på specifika muskler.

top